събота, 15 юни 2013 г.

Какаов кейк с череши и първият план!

   Направих първият план или по-скоро дадох един обет пред себе си! Преди време някой ми беше казал, че ако се откажеш за определен период от нещо, което истински обичаш нещо хубаво ще ти се сбъдне...цялата публикация


4 коментара:

  1. Благодаря!Кейкът е очарователен, а вероятно и също толкова вкусен!Приготвен от продукти, които мноооо....го, много обичам...Изправена съм пред изкушението да започна приготвянето, защото разполагам с всички продукти, но.....нямам толкова малка форма....Да увелича продуктите, или да стане по-тъничък?
    Прекрасен и усмихнат ден и сбъдване на всички желания!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, ако искаш ги увеличи, за форма около 23 см., без какаото и бакпулвера, брашното трябва да се увеличи с 1/2 ч.ч., яйцата да са 3, олиото 1 ч.ч., млякото 1 ч.ч., изварата 1 ч.ч. и другите съставки прецени колко да са, мисля пак ще се получи! Благодаря за хубавите думи и ми пиши дали се е получил, защото и аз следващият път ще го направя така! Поздрави от мен!

      Изтриване
  2. Благодаря за бързата реакция!Благодаря за прекрасната рецепта!Извинявам се, че пиша тук, но след рецептата не ми излиза поста.Кейкът стана превъзходен и повече от половината вече липсва.Прекрасна комбинация от какао, малини и череши- много какаово и много ароматно!Непременно ще опитам и с други плодове.Аз запазих съотношенията на продуктите,тъй като мярката е чаша, но използвах такава с вместимост 300 милилитра, а яйцата оставих две, но бяха XXL/двете тежаха 200грама, така, че можеха да са и три/.Добавих само щипка сода и пекох във форма без отвор с диаметър 23 сантиметра и височина 7 см..Формата не само се напълни, но и застрашаваше да излезе навън....изпече се добре, напука се-както трябва да бъде.
    Още едно благодаря!
    Поздрави и успехи!

    ОтговорИзтриване
  3. Страшно се радвам, че се е получил, правилно си постъпила с пропорциите, ч.ч. от 300 мл си е много точно и аз исках да пробвам с малини, но тогава нямаше, а и съм правила с малини и знам какъв ще е вкуса.
    Поздрави и те очаквам отново!

    ОтговорИзтриване

Хляб без месене!

     Хляб без месене, ароматен, вкусен и с хрупкава коричка!... прочети още       Публикувано в ХЛЯБ И ЗАКУСКИ